Den digitale fremtid

Mandag den 9. november udkom Nephews nye album, ‘Hjertestarter’. I den forbindelse har der været ny medieinteresse om det dokumentationsprojekt, jeg som forskningsbibliotekar på Det Kongelige Bibliotek står som idémand til:

http://www.dr.dk/TV/se/tv-avisen/tv-avisen-179#!/20:12

Hvis man er interesseret i en dybere præsentation af projektet og baggrunden, ligger der et glimrende og langt interview med undertegnede på

Radio24syv’s hjemmeside.

Helt kort er projektet med at kortlægge skabelsesprocessen bag Nephews album et led i en større plan, som går ud på, at der skal være kilder til at forstå vores samtids måder at lave musik på. Vi har ganske mange nodepartiturer, men kun ganske lidt materiale til at belyse andre måder at lave musik på end at skrive sig frem til den. Derfor er vi gået igang med at samle den slags materiale, og forhåbentlig er Nephew-projektet blot det første.

Og for mig selv er det vidunderligt at være med helt fremme i den digitale udvikling. Det var dér, jeg startede, da jeg skrev speciale i 2000, så jeg er sådan set bare tilbage i fremtiden efter at have studeret fortidens populærmusik de seneste år. Og uden at sige for meget kommer 2013 i den grad til at stå i den digitale revolutions tegn for mit vedkommende, da jeg skal forske i nette emne i relation til musik. Mere om det næste år:).

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.