Netarkivet og Sys Bjerre

Siden årsskiftet har jeg været frikøbt til et af de mest spændende forskningsprojekter, jeg endnu har været med til. I al sin enkelthed er jeg i gang med at teste, om de kilder, vi vil have til rådighed til at beskrive den proces, som er foregået på musikområdet siden 2005, kan bruges til noget. Og hvad det betyder, hvis dette i vid udstrækning ikke er tilfældet (hvilket jeg efter et halvt års arbejde godt kan afsløre, at det ikke er).

Man kan læse en nærmere beskrivelse af projektet her:

http://www.netlab.dk/projects/p7-harvesting-the-digital-music-revolution/

Og takket være en yderst skarp lytter ved en konference i Spanien i juni kan man også få et hurtigt overblik over mine hovedkonklusioner her:

http://joebennett.net/2013/06/28/iaspm-day-5-fish-dont-know-water-exists-till-beached-documentation-of-music-production-distribution-and-consumption-in-the-age-of-streaming-henrik-smith-sivertsen-iasp/

Noget af det særlige ved dette projekt er, at mine anstrengelser for en gangs skyld har målelig nytteværdi (hvis man altså mener, at det er vigtigt at bevare kilder om vores nutid og nære fortid til fremtidens generationer). I samarbejde med de dygtige folk på Netarkivet og i grupperne omkring den danske nethøstning bidrager jeg til at forbedre indsamlingen, og det er en stor fornøjelse at opleve, hvordan ens nogle gange abstrakte faglighed kan gøre en forskel.

Alt dette vil der komme meget mere om senere på året, når jeg er helt færdig med undersøgelserne.  God sommer.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.