Kommende udgivelser: John Mogensen-sangbog og en masse om musik og radio

I foråret 2018 kommer der en del resultater af mine forskellige anstrengelser de senere år:

5. marts kommer der en John Mogensen-sangbog på Edition Wilhelm Hansen. Kernen er 42 af John Mogensens sange, men jeg har også været nede og grave. Derfor bliver bogen pænt tyk. Foruden en indledende tekst om John Mogensen som sangskriver har jeg nemlig skrevet en pæn sjat om hver sang og på den måde forsøgt at tegne et portræt af ham gennem sangene.

Lidt senere på året, lige nu peger prognosen på april, kommer der en endnu tykkere bog. Nærmere bestemt “Stil nu ind… – Danmarks Radio og musikken”.  Den er skrevet til det brede publikum, og vil forhåbentlig interessere mange flere end os selv…

Sammen med en række forskerkollegaer har jeg nemlig brugt et på år på at gennemtrawle arkiverne og nu er vi altså ved at være færdige. Bogen handler mere specifikt om musik i radioen, og vi starter derfor i 1920’erne og slutter lige omkring slutningen af 2017. At der er sket en masse, siden vi skrev det sidste, beviser blot bogens relevans. Vi er i en tid, hvor radioens betydning for musikken og omvendt er under kraftig forvandling, og netop derfor er det vigtigt at kende historien.

Jeg selv bidrager med en stribe tekster om bl.a. Giro 413, hitlister og musikstyring og har også været med i redaktionen.

Og endnu senere på året kommer der en antologi med forskningsartikler i forlængelse af samme projekt. Min handler om radiohitlister, nærmere bestemt 1960’ernes teenage-hitlister og deres betydning for den engelsksprogede poprevolution her i landet. 

Det bliver altså et af de år, hvor det ser ud som om, jeg laver en hel masse. Arbejdet fandt bare sted i de foregående år, og det forklarer, at jeg ikke har fået opdateret denne hjemmeside siden 2013. Det får jeg mere tid til nu – og der bliver meget at skrive om:-).

Mange hilsner
Henrik Smith-Sivertsen 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.