Livet skal jo leves – John Mogensen-sangbogen (udgives 5/3 2018)

For et halvt år siden fik jeg en drømmeopgave. Jeg blev spurgt, om jeg ville være med til at lave en John Mogensen-sangbog for Wilhem Hansen Musikforlag. Det ville jeg rigtig gerne, for jeg har cirklet rundt om John Mogensen i stort set alle de år, jeg har forsket. Det er blevet til tekster om flere af hans  sange, heriblandt sågar en forskningsartikel om “Karl Herman og jeg” til et svensk tidsskrift (se publikationsliste). Nu er der så en hel bog.

Jeg har sammen med  Jakob Faurholt udvalgt godt 40 sange fra Mogensens repertoire. Både fra Four Jacks-tiden og fra solokarrieren. Med dem som udgangspunkt tegner jeg et portræt af personen og sangskriveren John Mogensen. Vi kunne desværre ikke have alt med, så blandt andet når vi ikke omkring hans passion for gamle biler og skibshunde. Jeg håber dog, at de fleste vil være tilfredse med bogen – og forhåbentlig lærer en enkelt ting eller ting, de ikke vidste om John og hans sange. Jeg har i hvert fald selv lært meget på det halve år. Jeg har gravet og gravet og i den grad også lyttet.  Min Spotify-statistik for det sidste halve år illustrerer det meget fint. Her er Top fem over de kunstnere, jeg oftest har lyttet til:

  1. John Mogensen
  2. Four Jacks
  3. Kris Kristofferson
  4. Dean Martin
  5. Cornelis Vreeswijk

Det kunne næsten ikke være smukkere i forhold til, hvem jeg mener, John Mogensen stod på skuldrene af og hvordan man skal forstå hans musikalske univers. Det kan man læse en del om i bogen, som allerede kan bestilles i boghandlerne, bl.a. her:

https://www.saxo.com/dk/livet-skal-jo-leves_henrik-smith-sivertsenjakob-faurholt_indbundet_9788759840689

Mange hilsner

Henrik

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.